Introducere in „Arta de a fi fericit”

“Eşti în mijlocul unui război. O bătălie între limitele mulţimii
care îţi cere să renunţi la visele tale, pe de o parte, şi puterea
adevărată a viziunii tale de a crea şi de a realiza lucruri extraordinare, pe de altă parte. Este o bătălie între cei care îţi vor
spune ce nu poţi să faci şi acea parte din tine care ştie şi a ştiut
dintotdeauna că eşti şi că poţi mai mult decât ce se vede în mediul tău înconjurător, mai mult decât obiectele şi lucrurile neînsufleţite care ne posedă. Adu-ţi aminte în fiecare zi că un vis,
sprijinit de voinţa neobosită de a-l realiza, este într-adevăr o
realitate ce poate sosi din clipa în clipă.”
(Anthony Robbins)

Image

Ce este fericire?

Lacrima fericirii,zambetul larg,prietenia,familia,micile pasiuni-VIATA.

Se spune că fericirea este o aspiraţie comună tuturor oamenilor. Pe cât este de comun conceptul, pe atât este de complex iar elementele care îl compun pot să fie chiar contradictorii. Pe de-o parte, fericirea este arta de a fi, arta de a te bucura, arta de a voi, arta de a avea. Este o stare durabilă de satisfacţie care ţine mai mult sau mai puţin de o disciplină personală. Pe de altă parte, fericirea este strâns legată de şansă, de noroc. Însuşi termenul fericire (bonheur), din punct de vedere etimologic, înseamnă „ora cea bună” adică o împrejurare bună, o chestiune ce ţine de şansă. Din acest punct de vedere fericirea poate să însemne pur şi simplu a te bucura de „un moment bun, favorabil”, însă bon, din cuvântul francez bonheur, sugerează şi ideea de bine, concept care are o istorie aparte în gândirea filosofică. Putem observa că avem de-a face cu un concept nedeterminat, cu o noţiune, în sensul lui Kant, despre care nu se poate spune aproape nimic definitiv şi precis. După Kant, fericirea rezultă din satisfacerea tuturor dorinţelor noastre şi tocmai din această cauză conceptul este nedeterminat, altfel spus, cu toţii vrem să fim fericiţi dar nimeni nu ştie exact cum!

Mereu ne dorim mai mult,insa atunci cand nu ne autodepasim puterile,suntem alarmati ca nu am ajuns la apogeu si toata munca s-a dus balta; insa nu asta trebuie sa ne intristeze ci trebuie sa fim fericiti ca suntem in stare de mult,avem vointa si putere de a fi mai buni.

Mereu intampinam dificultati si ne gandim ca doar noi avem acea problema,ca doar pe noi ne urmareste ghinionul sau tuturor le este mai usor sa traiasca,dar nu…toata lumea se confrunta cu dificultati si pina intr-un final sunt fericiti.

Ce ne aduce fericirea? O privire a parintilor, zambetul unui prieten, sarutul iubitului ceea ce este cel mai valoros pentru sufletul omului.

Secretul fericirii nu este sa faci ceea ce-ti place,ci sa-ti placa ceea ce faci,iar pina la urma fericirea nu este o destinatie ci un mod de a trai. Acum esti fericit-miine esti gol,insa sa nu gresim gandindu-ne ca fericirea nu mai exista sau nu va mai aparea.

Reteta fericirii este la fiecare din noi . Unora li se pare ca banii aduc fericirea,altora ca au o companie mare de prieteni,de a fi sanatos,de a fi respectat,de a fi iubit si de a sti ca e iubit de persoana care rasufla pentru acesta.

Referindu-ma la iubire – multa lume confunda dragostea cu obsesia,de unde si vine suferinta dupa care ne dezamagim in dragoste si spunem ca ea nu exista odata cu fericirea. Insa dupa orice ploaie rasare soarele asa si dupa dragostea bolnava care creeaza nefericirea,fericirea reapare.

Trebuie sa invatam ca fericirea e un sentiment care niciodata nu va disparea,daca putem zambi atunci cand suferim de la o gluma,inseamna ca nu totul e pierdut.

Daca nu ne simtim bine trebuie sa ne luam in miini,sa ne uitam in oglinda,sa vedem cat suntem de frumosi,sanatosi,norocosi ca traim si sa realizam ca totul depinde de noi si de nimeni altcineva.

Incearca sa zambesti mai des si vei vedea ca fericirea te va urmari peste tot,iar daca intimpini o greutate ,depaseste si fii demn de tine!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s